Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke elárulta, hogy elégedett Guanyu Zhou eddigi munkájával. A kínai pilóta közel áll ahhoz, hogy meghosszabbítsák szerződését. Egyes információk szerint a bejelentésre szeptember végén kerülhet sor.

A pilóta piac mozgásban van. Alonso átigazolt az Aston Martin csapathoz. Oscar Piastri viszont nem akar az Alpine-al rajthoz állni. Egyes hírek szerint a Mclaren-el kötött szerződést. Lando Norris csapattársa lehet. Daniel Ricciaredo-nak viszont más csapatot kell keresnie. Az Alfa Romeo-nál Valtteri Bottas helye biztosított. Guanyu Zhou jövőjéről még semmi sem biztos. Fred Vasseur viszont elárulta, hogy elégedett a kínai munkájával. Valószínűleg marad Bottas csapattársa 2023-ban is.

“Nagyon jó munkát végzett. Pályán és azon kívül is. Emberileg is nagyon jól illik a csapatba. Valtteri-vel nagyon jól kijönnek egymással. Számítottam arra, hogy jól fog teljesíteni. Viszont az igazat megvallva a szezon későbbi szakaszára vártam az eredményeket. Meglepett azzal, hogy már az első versenyen bejutott a Q2-be és pontot is tudott szerezni. Nála mindig a csapat az első. Mindig nagy figyelmet szentel mindenkinek a csapatban. Számunkra ez csodálatos, a hangulat és a közeg szempontjából nagyon sokat jelent……”- jelentette ki Fred Vasseur.