Mondhatjuk, hogy áll a bál az F1-ben. Legalábbis a Mclaren és az Alpine között. Még senki sem tudja, hogy mi lesz a sorsa Oscar Piastri-nak. Melyik csapattal áll majd rajthoz a 2023-as szezonban? Nem tudjuk. Kétségtelen, hogy kemény jogi csata lesz a következő hetekben.

Újabb bonyodalom áll az F1 küszöbén. Erről az AutoHebdo is beszámolt. A szerződések jogszerűségének biztosításáért felelős CRB (FIA Contract Recognition Board) szerint érvényesítette Piastri és a McLaren 2023-ra szóló megállapodását, de ugyanez a hatóság ugyanezt tette Piastri Alpine-nal kötött szerződése esetében is.

A CRB-t azért hozták létre, hogy biztosítsa a szerződések érvényességét. Így védje a versenyzők jogait. Úgy tűnik, a tanács nem talált semmi törvénytelent a McLaren ügyvédei által megosztott dokumentumban. A CBR nem lát olyan akadályt, amely veszélyeztetné az ausztrál versenyzői ülését.

Úgy tűnik, hogy érdekes hetek elé nézünk. A Mclaren és az Alpine küzdhet Piastri-ért. Ha az ausztrál pilóta a Mlcaren-hez szerződne, akkor Daniel Ricciardo-nak másik csapat után kell néznie. Egyes hírek szerint Ricciardo-t már értesítette a Mclaren arról, hogy nem tartanak igényt szolgálataira.

A pilótapiac azután robbant fel, hogy Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását. A Magyar Nagydíj után egy nappal Fernando Alonso az Alpine-hoz szerződött. Mindenkit meglepve döntésével. Még az Alpine csapatfőnökét is, aki a sajtóból értesült Alonso távozásáról. A hírek szerint a francia csapat csak egy évet akart Alonso-val hosszabbítani. Ebben nem ment bele a kétszeres bajnok. Így az Aston Martin-hoz szerződött. Az Alpine gyorsan be akarta tölteni Alonso üres helyét. Piastri-ra gondoltak, de az ausztrál nem akar francia csapattal rajthoz állni. Egy biztos. Az ügynek lesz még folytatása.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai