Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint Fernando Alonso váratlan szerződtetése egyértelmű üzenet volt. Úgy véli, hogy a kétszeres bajnok mindig a legjobbját nyújtotta és ez a jövőben is így lesz. Céljuk ugyanaz. A bajnoki cím megszerzése.

A Magyar Nagydíj után elkezdődött az F1 nyári szünete. Hír nélkül nem maradtunk. Sőt, egy nappal a hungaroringi futam után robbant a hír. Alonso elhagyja az Alpine-t. Az Aston Martin-t választotta. A visszavonuló Sebastian Vettel helyére szerződtették. Lawrence Stroll vezetésével hatalmas beruházásokat hajt végre a siker érdekében. Korábban több neves szakember is csatlakozott hozzájuk. Mike Krack szerint a spanyol versenyző tovább fogja segíteni az istállót a felemelkedésben.

“Egyszerűen megvan benne a gyilkos ösztön. Teljesen biztos lehetsz benne, hogy Fernando mindig a legjobbját nyújtja. Mindig kihozza a maximumot az autóból. Függetlenül a körülményektől. Hihetetlen a versenyteljesítménye, ami félelmetes elegye a magabiztosságának, ösztöneinek, valamint intelligenciájának. Fernando szerződtetése egyértelmű jelzése az Aston Martin F1 szándékainak. Nem azért vagyunk a rajtrácson, hogy gyarapítsuk a létszámot, hanem győzni jöttünk…….”- árulta el Mike Krack.