Lewis Hamilton idén még nem nyert futamot. Ha a tavalyi évet is nézzük, akkor 14 futam óta nyeretlen. Idén még nyerhet a futamot a brit pilóta? Hamilton szerint minden esélyük megvan erre.

A Mercedes 2022-es szezonja elég rosszul kezdődött. Az F1 új szabályai eléggé visszavetették a csapat teljesítményét. A Red Bull és a Ferrari messze jobban telejésített, mit a nyolcszoros konstruktőri bajnok csapat. Lewis Hamilton úgy véli, hogy van elég potenciál van a Mercedesben egy futamgyőzelemhez. A szezon második felében nyerhetnek egy-két futamot.

A Mercedes javuló tendenciáét mutat. Franciaországban és Magyarországon mind a ketten felállhattak a pódiumra. Russell pedig a Hungaroringen szerezte meg az F1 első pole pozícióját. Hamilton most úgy gondolja, hogy a csapat újra a győzelmekért küzdhet. Talán már Spa-ban is.

“Őszintén úgy gondolom, hogy megvan a lehetőség a futamok megnyerésére. Remélem, hogy a Mercedes talál valamit, ami hoz nekünk egy kis plusz lóerőt. Nehéz ezt megtalálni, de nem mondtunk le róla. Nagyon büszke vagyok a csapat munkájára. Remélem, hogy az év végére sikerül legalább egy futamot megnyernünk. Hiszem, hogy idén még ez összejöhet. Egy győzelem nem elég ahhoz, amiért dolgozunk. De jó alap lenne a következő évhez…….. Alapvetően el kell ismernünk, hogy a Red Bull és a Ferrari jó munkát végeztek. Bármilyen filozófiát választottak, az jól működött……”- árulta el Lewis Hamilton.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai