Michael Schumacher, az F1 hétszeres bajnoka kilenc évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta szinte semmit sem tudunk az állapotáról. A család azóta is elképesztő összeget költ a német ex pilóta gyógyítására.

Michael Schumacher -t nagyon sokan szerették. 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett és egy világ szorított érte. Hiába szeretnénk, a család semmilyen információt nem ad ki a német állapotáról. Annyit lehet tudni, hogy 2014 júniusa óta genfi családi otthonban él. Külön rehabilitációs központot alakítottak neki ki a házban.

Egy angol lap, a Sun megírta, a hétszeres világbajnok felépülésére elképesztő összeg megy el, hetente 115 ezer fontba (53 millió forint) kerül a rehabilitációs program. A költségek fedezésének érdekében a család egy jachtot és a norvégiai nyaralóházat is eladott azért, hogy ki tudja fizetni a terápiát.

2019-ben őssejtinfúziót kapott, később pedig őssejtbeültetéssel próbálkoztak nála. Eredetileg 2020-ben került volna sor a kísérletre, ez azonban a koronavírus-járvány miatt eltolódott. A Sun azt írta, hogy Párizsban mégis sor került a beavatkozásra. Dr. Philippe Menasche, kezelőorvos elmondta, hogy Schumacher szívéből sejteket juttatott át a hétszeres világbajnok agyába. Ezzel pótolva a sérült idegeket.

Dr. Nicola Acciari, olasz idegsebész hozzátette, hogy Schumacher izomdegenerációtól és csontritkulástól is szenved. A legfontosabb cél a német idegrendszerének regenerálása. Az őssejtterápia sikeressége egyelőre rejtély, a család szinte semmilyen információt nem oszt meg a legenda állapotáról.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai