Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy a nyári szünetet követő Belga Nagydíjon új hibrid rendszert szerelnek az F1-75 motorjába. Annak ellenére, hogy az erőforrások egyes alkatrészeinek fejlesztését márciusban már betiltották.

Az idei szabályok szerint a csapatok március elsejéig fejleszthették erőforrásaik bizonyos elemeit. Ettől a dátumtól kezdve már csak akkor lehet hozzányúlni többek között az MGU-H-hoz, a belsőégésű motorhoz és a turbóhoz, ha megbízhatósági szempontok miatt kell fejleszteni.Az MGU-K, az energiavisszanyerő rendszer és a vezérlőelektronika viszont szeptember elsejéig még fejleszthető. Persze csak akkor, ha a csapat ezt még nem tette meg a szezon korábbi szakaszában.

Az F1 szezonja Belgiumban folytatódik. Augusztus utolsó hétvégéjén látogat Spa-ba az F1 mezőnye. Ez az utolsó esélye a gyártóknak, ha szeretnének módosítani az erőforrásuk valamely egységén, hiszen ezt követően minden fejlesztést befagyasztanak. A Ferrari idén többször küszködött megbízhatósági problémával. Charles Leclerc erőforrása Spanyolországban és Azerbajdzsánban is megadta magát, de Carlos Sainzot sem kerülték el a meghibásodások.

“Az utolsó pillanatig vártunk a hibrid rendszer fejlesztésével, ami segíthet nekünk a motorfejlesztések befagyasztása alatt is Keményen dolgozunk, de nem az új elem fogja megváltani a világot.”- árulta el Mattia Binotto.

Melyik csapatban látnád szívesen Ricciardo-t?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai
(Racingnews365.com)