Helmut Marko és Franz Tost is kijelentette, hogy az Alpine nem tarthati igényt Pierre Gasly-ra. A francia pilóta 2023-ban is az AlphaTauri-val fog rajthoz állni.

Az elmúlt napokban az Alpine-ról, a Mclaren-ről és Oscar Piastri szerződtetéséről lehetett hallani, olvasni. Még mindig nem dőlt el, hogy melyik csapattal állhat mard rajthoz. Ugyanúgy az sem, hogy ki érkezik majd Fernando Alonso helyére 2023-ban.

Múlt héten az Alpine bejelentette, hogy Oscar Piastri kapja meg Fernando Alonso helyét. Két órával később a pilóta ezt cáfolta. A háttérben egy potenciális mclarenes szerződés állhat. Ráadásul a brit alakulatnak Daniel Ricciardo élő szerződését is fel kellene bontania, hogy helyet csináljon fiatalabb honfitársának.

Az Alpine továbbra is keresi Alonso utódját. Az elmúlt napokban több név is felmerült a szaksajtóban. Egyesek szerint Pierre Gasly is felmerült. Valahol érthetetlen, mivel a francia pilóta az idény alatt egy évet hosszabbított az AlphaTauri csapattal. Helmut Marko elárulta, hogy a pilóta biztos marad náluk jövőre is. A szerződésében nem szerepel kilépési záradék. Franz Tost is megerősítette azt, amit Helmut Marko mondott. Cáfolta azokat a híreket, miszerint Gasly-t kész lenne kivásárolni az Alpine.

“A Red Bull-nak nem áll érdekében elengednie Pierre-t. Ha Max vagy Sergio valamilyen oknál fogva kiesik, akkor Pierre képes lenne őket pótolni. Ő egy nagyon tehetséges versenyző. Mindent alaposan átgondol és nagyon koncentrált. A megfelelő autóval képes a futamgyőzelemért is harcolni, ezen kell dolgoznunk.”- árulta el Franz Tost.

Melyik csapatban látnád szívesen Ricciardo-t?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...