Oscar Piastri még nem versenyezhetett az F1-ben. Viszont közel áll ahhoz, hogy 2023-ban rajthoz állhasson az Alpine vagy a Mclaren színeiben. Az F1Hírek úgy értesült, hogy Piastri szabadon választhatott. Információnk szerint az ausztrál pilóta a wokingi istállót választotta.

Oscar Piastri nem kötött szerződést az Alpine csapattal. 2023-ban szabadon szerződhetett más istállóhoz. Az F1Hírek a múlt héten számolt be arról, hogy Piastri a wokingi csapattal egyeztetett. Minden jel arra utal, hogy Daniel Ricciardo helyét veszi majd át.

Az Alpine csapathoz közeli forrás azt mondta, hogy Piastrinak soha nem volt Forma-1-es szerződése a csapattal. 2021 novemberében írtak alá egy szerződést, mely záradékot tartalmazott. Ez a szerződés felvázolta a csapat kötelezettségeit Piastrival szemben. Írásba foglalták, hogy Piastri hány kilométert tehet meg az F1-es autóban. Értesüléseink szerint ez meghaladta a 3500 kilométert. 2022-ben tartalékos szerepet tölthetett be az Alpine csapatnál. a az Alpine teljesíti ezeket a kötelezettségeket, a csapatnak lehetősége volt arra, hogy Piastri-t szerződtesse 2023-ra. Egyet nem szabad elfelejtenünk. Ezt a szerződést nem az Alpine F1-es csapattal kötötte, hanem a az Alpine’s Driver Academy-al. Ez azt jelentette, hogy a szerződést soha nem jegyezték be a Forma-1 szerződés-elismerési bizottságánál, mivel az nem volt F1-es szerződés.

A Mclaren csapatnak jelenleg élő szerződése van Lando Norris-al és Daniel Ricciardo-val. Az F1Hírek úgy értesült, hogy a Mclaren egy nagyobb összeget kínált fel Ricciardo-nak azért, hogy távozzon és keressen más csapatot magának. Az ausztrál 21 millió dolláros kárpótláést kaphat. Információnk szerint jelenleg is folynak a tárgyalások.

Az Alpine egyetlen lehetősége az, ha a polgári bíróság elé viszi az ügyet. Ha bíróság elé viszik az ügyet, akkor a csapat első sorban kártérítést kérhet Piastri elvesztése miatt. Semmi sem kötelezné arra Piastri-t, hogy 2023-ban az Alpine-al álljon rajthoz.