Az F1Hírek úgy értesült, hogy a Mclaren nem szeretné alkalmazni Daniel Ricciardo-t a 2023-as szezonban. Információnk szerint jelentős összeget kiváltak az ausztrál pilótának, ami csak akkor kap meg, ha távozik a wokingi csapattól.

Az F1Hírek értesülései szerint Daniel Ricciardo 21 millió dollárt kap, ha távozik a Mclaren-től. A wokingi csapat Oscar Piastri-t szeretné helyére ültetni.

Fernando Alonso július 30-án jelentette be, hogy elhagyja az Alpine csapartot. A francia istálló helyére Oscar Piastri-t szerette volna ültetni. Piastri nem szeretne az Alpine-al versenyezni. A Mclaren felé vette az irányt.

A hírek szerint a Mclaren már napok óta tárgyal Ricciardo-val. A wokingi csapat szeretné, ha az ausztrál távozna. A Mclaren felajánlott Ricciardo-nak egy helyet a Formula-E sorozatban is. Az ausztrál pilóta az F1-re szeretne összpontosítani.

Egyes hírek szerint az ausztrál eredetileg 21 millió dollárt kért volna a csapattól, de ezt a csapat szeretné lealkudni. Arról is szólnak a hírek, hogy a teljes összeget csak akkor tarthatná meg, ha a következő szezonra nem találna magának csapatot. Ha Ricciardo esetleg aláírna az Alpine-hoz, mondjuk 10 millió dollárért, akkor azt a 10 millió dollárt vissza kellene fizetnie a McLaren-nek. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a McLarenre hárulnak majd a jogi költségek, amelyek Piastrit érintik a jelenlegi helyzet miatt.

Melyik csapatban látnád szívesen Ricciardo-t?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai