A 2022-es F1-es szezon 13 futama után több motorcserére is sor került. A szezon második felében Max Verstappen és Charles Leclerc is számolhat még rajtbüntetéssel.

A nyári szünet után folytatódik az F1 2022-es szezonja. Augusztus végén Belgiumba látogat a száguldó cirkusz. Több pilóta is számíthat még rajtbüntetésre.

A szabályok értelmében rajtbüntetés jár annak, aki a megszabottnál több alkatrészt használ fel egy szezon alatt. Az erőforrásból hármat használhatnak a csapatok büntetés nélkül. Ezt túl is lehet szárnyalni. A negyedik erőforrás már rajtbüntetéssel jár. A korábban használt motorok felhasználhatóak.

Leclerc szinte mindenből a negyedik alkatrészt kapta. Csapattársa, Carlos Sainz is a negyedik erőforrásnál jár. A Ferrari pilótái biztosan kapnak még idén rajtbüntetést. Verstappen még csak a harmadik erőforrásánál jár. Kilenc futammal a szezon vége előtt még egy rajtbüntetéssel biztosan számolnia kell. Russell és Hamilton még csak két motort használt el. A Mercedes pilótái még biztonságban vannak.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai