A 2022-es F1-es szezon első hónapjaiban úgy tűnt, hogy Charles Leclerc és a Ferrari éve lesz. Pár hónap alatt minden a feje tetejére állt. Mika Salo, ex F1-es pilóta szerint a Ferrari gyors, de nem érdemlik meg a bajnoki címet.

Mika Salo jól ismert név a Forma-1 világában. 111 versenyen állt rajthoz. Sokszor láthatjuk őt a paddockban. A finn ex pilóta az FIA felügyelői testületének tagja. 1994-ben debütált az F1-ben a Tyrrell csapatánál, ahol Jos Verstappen csapattársa volt. Végül a Scuderia Ferrarinál kötött ki. Michael Schumacher-t is helyettesítette. 1999-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy megnyerje az Ausztrál Nagydíjat. A győzelmet át kellett adnia Eddie Irvine-nak. Irvine-nek végül három pont hiányzott ahhoz, hogy megnyerje a bajnokin címet. Ebben az évben Mika Hakkinen szerezte meg második vb címért.

A Ferrari 15 éve nem szerzett se egyéni, se konstruktőri bajnoki címet. Utoljára Kimi Raikkönen szerzett bajnoki címet a Ferrarinak. Brazíliában az utolsó futamon nyerte meg a bajnokságot. Azóta a Ferrarinak végig kellett néznie, hogy a Red Bull és a Mercedes sorra nyerni a bajnokságokat. Már évek óta nem tudnak nyerni. A 2022-es év kezdődött úgy, hogy: ‘na majd most’, ‘idén sikerülhet’. A szezon feléhez érkezve már nagy a hátrányuk. Mika Salo szerint nem érdemlik meg a bajnoki címet.

“”A Ferrari természetesen nagyon gyors, de valami mindig elromlik. Nem tudom miért. Néha a pilóták hibáznak, néha a csapat ront el valamit. Így nem lehet bajnoki címet nyerni. A szezon elején nagyon gyors volt a Ferrari. A Red Bull-nak nem volt szerencséje. Több műszaki gonddal találták magukat szembe. Úgy tűnt, hogy Charles és a Ferrari lehet idén a bajnok. A Red Bull megfordította a helyzetet. Max és a Red Bull nagyon erős. Mi okozza a Ferrari problémáit? Nem vagyok a csapat tagja. Nem tudok erre választ adni. Az tény, hogy minden alkalommal elromlik valami. Ez egy nehéz helyzet. Biztos vagyok benne, hogy alaposan kivizsgálják, elemzik és megoldják, mert így nem lehet bajnokságot nyerni. Természetesen nyomás alatt van a a Ferrari, de ez minden csapatra jellemző. Idén megérdemlik-e a bajnoki címet? Nem. Jó lenne, ha a nyári szünet után hirtelen megoldanák az összes problémát, mert mindannyian izgalmas versenyeket és izgalmas bajnoki harcot szeretnénk látni……”-árulta el Mika Salo.

Szerkesztő: F1Hírek munkatársai

Megérdemli a Ferrari a bajnoki címet?

Betöltés ... Betöltés ...