A Ferrari a 2022-es szezon első felében több stratégiai hibát vétett. A csapatot több kritika érte. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke megvédte a Ferrarinál dolgozókat. Kijelentve, hogy támogatja és bízik bennük.

A Scuderia versenyképes autót épített a 2022-es szezonra. Az autó nem elég megbízható. A Red Bull sokkal jobban teljesít ezen a téren. A Ferrari autói többször felmondták a szolgálatot, de a stratégiával is meggyűlt a bajuk. Legutóbb a Hungaroringen hoztak rossz döntéseket. Leclerc vezette a futamot, de a rossz stratégiai döntés miatt csak a hatodik helyen zárt. A monacói pilóta hátránya 80 pontra növekedett.
Mattia Binotto három éve tölti be a Ferrari csapatfőnöki posztját. Az olasz csapat több hibát is vétett és Binotto is több kritikát kapott. A Ferrari csapatfőnöke megvédte a csapatot.

“Ha megnézem az eddigi szezon összmérlegét, akkor azt mondhatom, hogy Franciaországban jó volt a stratégiánk. Ausztriában is győztünk. Néha hibázunk, de mások is hibáznak. Csak ránk jobban figyelnek…… Az egész csapat nagyszerű. Nem csak Inaki, a Ferrari főstratégája. Teljes mértékben támogatom a csapatot és megbízom bennük. Hungaroringen mi történt? Az autó nem úgy működik, ahogy azt vártuk. Nem volt olyan a tempónk, amit pénteken láttunk. A versenyen nem volt meg az a tempó, amit vártunk. Akármelyik gumit használtuk valami nem úgy működött. Elemzésünk szerint Charles a kemény gumikon visszajött volna a mezőny elejére. A gumik nem működtek. Az elemzés a rendelkezésünkre álló összes adaton alapult. Az autó nem úgy működött, ahogy vártuk. Az autó a szezon első felében nem volt olyan versenyképes, amire általában számítottunk.

Szerkesztőség: F1Hírek munkatársai