A Magyar Nagydíj után pár nappal „bezártak” a Forma-1-es csapatok gyárai. Eljött a nyári szünet, ami azt jelenti, hogy az F1 versenyeket pár hétig nem láthatunk. Azért vannak, akik dolgoznak.

A Magyar Nagydíj a orma-1-es csapatok és versenyzők a kötelező nyári szünetüket töltik. Az F1 szabályzata szerint minden csapatnak legalább tizennégy egymást követő napra abba kell hagynia a munkát. Erre a kötelező szünetre július-augusztusban kerül sor. A magyar és belga futam között pihennek a csapatok és a versenyzők is.

Pontosan nem tudni, hogy melyik csapat mikor tölti a szabadságát és melyik nap zárja be a gyárait. Alapvetően mindenki ezt teszi.A nyári szünetben mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. A 14 napos leállás alatt a következő tilos. A pilóták nem szimulátorozhatnak. A gyárakban nem tesztelhetik a szélcsatornákat. Nem is fejleszthetik. Semmilyen alkatrészt nem fejleszthetnek. Az autó tervezésével, fejlesztésével, vagy bármilyen gyári tevékenység tilos.

Van számos kivétel. Az F1-es csapatok gyárai nem állnak le teljesen. A sportszabályzat 24.4 pontja kimondja, hogy nem minden munka számít szabálysértésnek. A nyári szünet előtt, utolsó futamon súlyosan megsérült autó javításának javítása nem minősül szabályszegésnek. Az FIA-nak erre engedélyt kell adnia. A régebbi autót össze lehet rakni és karbantartani is, de az új elemek gyártása, az autóra való felszerelése szigorúan tilos. Minden olyan tevékenység megengedett, ami nem az F1-hez kapcsolódik. Ehhez először az FIA-nak is engedélyt kell adnia.
Röviden: semmit nem lehet megváltoztatni vagy fejleszteni a Forma-1-es autókon vagy azok alkatrészein. Tilos tesztelni vagy szimulátorozni. A nyári szünet nem vonatkozik például a marketingre. Egy-egy alkalmazott dolgozhat, de a legtöbben szabadságukat töltik.