Güenther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, hogy Gene Haas szándékait. Az amerikai tulajdonos elkötelezett az F1 mellett és nem szeretné eladni csapatát.

Olyan pletykákról is hallani lehetett, miszerint a Haas eladóvá válik. A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner azt mondta, hogy Gene Haas nem akarja eladni az amerikai istállót. Az amerikai üzletember hosszútávon elkötelezett az F1 mellett.

A Haas 2016-ban csatlakozott az F1-hez. Voltak sikeres és sikertelenebb éveik is. 2018-ban az ötödik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. Tavaly egy pontot sem szereztek és a tabella utolsó helyén találták magukat. Idén viszont Kevin Magnussen és Mick Schumacher is rendszeresen a középmezőnyben küzdhet. A tavalyi autót nem fejlesztették. Felmerült a kérdés, hogy Gene Haas finanszírozza-e még az amerikai csapatot. Guenther Steiner viszont minden olyan pletykát megcáfolt, miszerint a Haas eladóvá vált.

“Több embertől hallottam a pletykát, miszerint a Haas eladóvá vált vagy csődbe ment. Soha nem tartottunk ott, hogy csődöt jelentsünk. Gene 2020-ban látni akarta, hogy mit hoz a 2022-es év és az új szabályok. Miután minden megoldódott. Elkötelezett a csapat és a sportág iránt is. Sokan szeretnének bekerülni az F1-be. Így simán el tudnánk adni a csapatot, ha Gene ezt akarná. Jelenleg jelenleg nem érdeke az, hogy eladja a csapatot. Küzdhetünk-e a hatodik helyért? Nehéz megjósolni. Ebben az évben valaki a középmezőny lején van. Mások pedig a végén. Remélhetőleg szerezhetünk még néhány pontot, hogy megvédjük a hetedik helyet. Megpróbáljuk megszerezni a hatodik helyet. Nagyon nehéz lesz……”- mondta Guenther Steiner.