Az Alfa Romeo erősen kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont. Lendületük a nyári szünetig elfogyott. A csapat elveszítette előnyét a riválisokkal szemben. Hova tűnt az Alfa Romeo előnye?

Xevi Pujolar, a pálya menti mérnöki részleg vezetője szerint az Alfa Romeo elvesztette a szezon eleji Forma-1 súlyelőnyét. A rivális csapatok több aerodinamikai fejlesztést vetettek be. Az Alfa Romeo volt az egyetlen csapat, amely a szezon elején elérte a 798 kg-os ideális célt. Többen így gondolták. Valtteri Bottas és Zhou Gaunyu már a szezon elején pontokat szerezhetett az Alfa Romeo-nak.

Az Alfa Romeo azonban a májusi Monacói Nagydíj óta csak egyszer szerzett pontot. A két rivális csapat, az Alpine és a Mclaren is elhúzott tőlük a pontversenyben. Hova tűnt az Alfa Romeo előnye? Xevi Pujolar erről mondott pár szót. “Úgy gondolom, hogy a rivális csapatok autóinak tömege csökkent. Ez természetesen a fejlesztéseknek köszönhető. A szezon elején mi elégedettek voltunk az autó súlyával. Az év elején erősek voltunk. Szerintem még mindig közel lehetünk az Alpine-hoz. Bár, a Mclaren elég erős volt Magyarországon. Még harcolhatunk velük. Az elmúlt versenyekre többen vittek fejlesztéseket. Csak egy lépéssel voltunk lemaradva. Valtteri autójára tettük a fejlesztéseket és jól működött. Spa-ban már mindkét autóra felszereljük. Versenyképesek lehetünk…..”- mondta Xevi Pujolar.