A Mclaren és az Alpine a nyári szünetében is egymásnak feszült. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke szerint hogy Fernando Alonso és Mark Webber összejátszott Oscar Piastrival.

Sebastian Vettel visszavonulásának híre után Fernando Alonso is bejelentést tett. A spanyol pilóta előbb a sajtót tájékoztatta arról, hogy elhagyja az Alpine-t és az Aston Martin-hoz igazol. Az Alpine-t meglepte a spanyol hirtelen távozása. Bejelentették, hogy Piastri jövőre csatlakozik a csapathoz.

Ez a bejelentés rosszul sült el. Piastri a bejelentés után cáfolta a hírt. Kijelentette, hogy ő nem áll rajthoz az Alpine-val. A hírek szerint Piastri a McLarennel írt alá szerződést, így az Alpine pilóta nélkül maradt. Az Alpine csapatnál úgy érzik, hogy becsapták őket. Otmar Szafnauer nem zárja ki, hogy információcsere történt. Ezzel a kijelentéssel tovább táplálja a pletykákat, miszerint Flavio Briatore és Mark Webber is benne volt az események láncolatában.

“Nincs rá bizonyítékom. Ez az F1. Lehet, hogy néhány év múlva valaki hirtelen azt mondja majd, hogy bizonyítéka van arra, hogy információkat cseréltek. Nem lennék meglepődve. Mindig azt mondom mindenkinek, hogy az F1-ben úgy kell viselkedni, mintha már mindenki mindent tudna, mert nincsenek titkok……”- árulta el Otmar Szafnauer.