Sebastian Vettel az idény végén befejezi F1-es karrierjét. A négyszeres világbajnok elárulta, mi a legértékesebb dolog, amit a Forma-1-től kapott.

A négyszeres bajnok a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, hogy jövőre már nem lesz ott az F1 mezőnyében. Az év végén visszavonul. Szeretne több időt tölteni a gyerekeivel. Vettel-t arról kérdezték a sajtó munkatársai a Hungaroringen, mi az, amit a civil életébe magával visz a Forma-1-ből. A négyszeres bajnok pedig az évek során megkötött barátságokat nevezte meg.

“Mit tartok meg a civil életben is? A sok trófeát, amit megszereztem.”-viccelődött Sebastian Vettel.”Úgy gondolom, hogy ennél tényleg többet jelentenek az emlékek, az átélt érzelmek, és az emberi kapcsolatok, amiket kiépítettem. A barátságok, amiket szereztem, azok természetesen megmaradnak. Sokkal nehezebb lenne a visszavonulás, ha ezzel együtt mindezt elveszíteném. Nyilván kevesebbet fogom látni őket, de ez a legfontosabb örökség, amit megtartok a Forma-1-ből. Egy ponton mindenki eléri a határait és persze minél sikeresebb vagy, annál tovább feszegeted azokat. Van egy csomó tehetséges pilóta, akik nagyszerűen versenyeznek, egyértelmű, hogy övék a jövő…..”- zárta a négyszeres bajnok.