Pierre Gasly csak egy évet hosszabbított az Alpha Tauri-val. A Red Bull főtanácsadója szerint semmit garancia nincs arra, hogy a 2024-ben is így lesz. Két év múlva szabadon távozhat.

Pierre Gasly hosszú évek óta tartozik a Red Bull kötelékébe. A francia pilóta 12 futamot teljesített a Red Bull csapatnál. Előtte és után az AlphaTauri-t erősítette. A 26 éves francia jövőjéről időről időre felmerülnek kérdések. Azonban a lefokozása óta nem váltott csapatot. Gasly csalódott, mikor Sergio Perez szerződését meghosszabbította a Red Bull. Egy évet még marad az AlphaTauri-nál, de semmi garancia nincs arra, hogy 2024-ben is így lesz. Helmut Marko kijelentette, hogy a Red Bull-os félszezonja óta jobb pilóta lett az egyszeres futamgyőztesből, és jó csapatvezető pilóta a Red Bull testvércsapatánál:

“Max 2019-ben lekörözte Pierre-t. Azóta jobb lett. Az önbizalma is nőtt. Nehéz megmondani, hogy most mire lenne képes Max ellen. Pierre nagyon sikeres vezető pilóta volt az AlphaTauri-nál az utóbbi években. Viszont Yuki már ugyanolyan teljesítményre képes egy körön, mint ő. A versenyen azonban nem teljesen ugyanilyen a helyzet.”- árulta el Helmut Marko.