Hans-Joachim Stuck, az ex F1-es versenyző szerint Mick Schumacher már most bebizonyította, hogy magas szinten képes versenyezni. Ő szívesen megnézné, hogy mire lenne képes egy erősebb csapattal.

A 2022-es szezonból még kilenc futam hátra van. Egyre több csapatnál tisztázódni látszik, milyen pilótapárossal vágnak neki a következő évnek. A Haasnál egyelőre csak Kevin Magnussen helye biztos. Mick Schumacher jövőjéről még nem tudunk semmit. A hétszeres bajnoknak még egy csapatot sem sikerült meggyőznie arról, hogy szerződtesse. Ha ő sem kap szerződést, akkor hosszú idő után nem lesz német pilóta a mezőnyben.

Első pontjaira sokat kellett várni. Csapattársa rendre jobban teljesített, azonban az elmúlt hetekben a német is megvillant, Silverstone-ban és Ausztriában egymást követően pontszerző helyeken zárt és minden eddigi futamot figyelembe véve már ő áll jobban Magnussennel szemben. Hans-Joachim Stuck szerint a pilóta már most magasabb szintet képvisel, mint jelenlegi csapata.

“Mick idén bebizonyított. Megmutattam mit tud. Jobb autóban lenne a helye. Ha valamiért nem jön össze egy átigazolás, akkor még egy évet le kell húznia a Haas-nál. Ha nem talál másik ülést, nem látom okát annak, hogy a Haas miért ne szerződtetné ismét. Jó kezekben van a Haasnál, ki kell tartania és meg kell mutatnia magát a következő versenyeken, ahogy azt idén már megtette. Meglepődnék, ha nem kapna sehonnan ajánlatot. Kifogástalan teljesítményt nyújt és ezt az illetékeseknek is látni kell. Egy olyan csapat, amelyik fiatal versenyzőt keres, nem választhat jobban Mick Schumacher-nél.”- mondta Hans-Joachim Stuck.