Carlos Sainz szerint a Ferrarinak tovább kell fejlődnie. A többszöri bakik ellenére is cáfolja, hogy gond lenne az olasz csapatnál. Úgy véli, hogy mindent ki kell elemezniük annak érdekében, hogy több baki ne fordulhasson elő.

A Ferrari erős autót épített a 2022-es szezonra. Hiába gyors a Ferrari, ha a megbízhatósággal gondok vannak és rossz stratégiai döntéseket hoznak. Leclerc két versenyen esett ki motorhiba miatt. Franciaországban pedig vezetői hibát végett és a falban kötött ki. Az olasz csapat a Hungaroringen is nagyot hibázott. Leclerc autójára a kemény gumikat tették. Annak ellenére, hogy más csapatoknak sem működött ez a keverék. A Ferrari már 97 ponttal van lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri pontversenyben. Most már nemcsak előre, de hátra is figyelniük kell, mivel a Mercedes nagyon megközelítette őket. Sainz azonban továbbra is úgy gondolja, hogy a Ferrari jó úton halad.

“Egyértelmű, hogy csapatunknak tovább kell fejlődnie. Folyamatosan fejlődnünk kell ahhoz, hogy nyerjünk. A Hungaroringen nem volt jó az autó tempója ahhoz, hogy dobogón végezzünk. A Red Bull Ausztriában küszködött. Mi pedig Magyarországon. Elemezünk kell. Ennek nem szabad többször megtörténnie. Pénteken melegebb volt, mint vasárnap. Sokkal hűvösebb volt a futamon és küszködtünk. Szóval elemeznünk kell….. Először is egyértelműen hiányzik a következetesség minden területen. Az év elején én küszködtem. Most sokkal jobban érzem magam az autóban. Még mindig vannak megbízhatósági problémák és a stratégiában is hibázunk. Elemezni fogjuk a történteket…….”- árulta el Carlos Sainz.