Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke interjút adott a RacingNews365.com-nak, amiben elárulta, hogy mit kell tennie Yuki Tsunoda-nak szerződésének meghosszabbításáért.

Yuki Tsunoda tavaly debütált az F1-ben. Jól kezdte a 2021-es szezont. Az első hat futamból három alkalommal pontot szerzett.
Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost értékelte Yuki Tsunoda eddigi munkáját. Ő úgy látja, hogy a japán versenyző sokat fejlődött. Igaz, az AlphaTauri formája nem igazán jó a 2022-es szezonban. Nyolcadik helyen állnak a konstruktőri versenyben. Úgy tűnik, hogy Tsunoda tudja tartani a lépést a tapasztaltabb csapattársával, Pierre Gasly-val. Gasly eddig 16 pontot szerzett. Tsunoda csak 11-et. Franz Tost a következőket mondta a japán pilótáról:

“Yuki javul. Az kell mondanom, hogy a tanulási görbéje emelkedik. Fantasztikus időmérőt teljesített Paul Ricard-on. Nyolcadik helyen zárt. Sajnos a versenyen Esteban Ocon nekiütközött az első körben. Ezért be kellett hívnunk a bokszba. Megsérült az autó padlólemeze és a oldaldoboza is. Ilyen a versenyzés. Majd meglátjuk mi történik a szezon második felében. Ez még csak a második szezonja. Több újdonsággal találkozott. Egyes versenypályákon még nem is versenyzett. Maradhat-e nálunk? Ez a Red Bull döntése. Természetesen Yuki-nak teljesítenie kell. Voltak olyan pilóták, akik egy-két év után elbocsájtott a Red Bull, mert nem találták megfelelőnek a tempójukat. Nem tudni, hogy marad vagy mennie kell. Sok verseny van még hátra. Majd meglátjuk.”- árulta le Franz Tost.