Sebastian Vettel az utolsó évét tölti az F1-ben. Még nem tudja mit hoz számára a jövő. Viszont egyes versenysorozatok már jelezték, hogy szívesen látnák őt a sportágukban versenyezni.

A Magyar Nagydíj előtt egy nappal Vettel új Instagram-fiókján keresztül jelentette be. Ez lesz az utolsó éve az F1-ben. 2022 év végén hátat fordít a sportágnak. Vettel négy bajnoki címet szerzett, de már az Aston Martin-al elért eredményekkel nincs megelégedve. Mihez kezd a négyszeres bajnok 2023-ban? Még ő sem tudja. A német azonban az élet más területein is szeretne maradandót alkotni. A korábbi F1-es pilóta és Formula E bajnok Lucas Di Grassi tárt karokkal fogadná Vettelt a Formula E-ben.

“Öröm lenne ellen versenyezni, de nem hiszem, hogy ez megtörténik. A Formula E nagyon nehéz környezet. Az új Gen 3-as autókkal mindenki a nulláról indul. Szóval tökéletes lenne az idő arra, hogy valaki beszálljon, és biztos vagyok benne, hogy versenyképes lenne.”- árulta el Lucas Di Grassi. A DTM főnöke, Gerhard Berger is kifejezte érdeklődését Vettel iránt. A németet szívesen látnák a túraautó világában is, de Berger szerint Vettel jövőre pihenőt fog tartani.