Jean Alesi, a Ferrari egykori pilótája szerint a Ferrari gyors autót épített, de még van pár apróság, amin javítaniuk kell ahhoz, hogy tökéletesek legyenek.

A Ferrari a 2022-es szezonra olyan autót épített, amivel képesek harcolni a futamgyőzelemért. Charles Leclerc parádésan is kezdte a szezont. Az első három futamból kettőt megnyert. Ausztrália után gyorsan visszaestek. Műszaki problémák, stratégiai mellélövések és néhány vezetői hiba is hozzájárult ahhoz, hogy tetemes hátránnyal mehettek a nyári szünetre. Jean Alesi szerint időbe telik, mire a Ferrari újra minden elemében tökéletes gépezetté válhat:

“Láthattuk korábban a Ferrarinál, amikor Jeannal és Michaellel nyertek. Valami különlegeset hoztak létre. Amit most pillanatnyilag Binotto csinál, hogy felépíti a csapatot új emberekkel. Friss vért hoz az alakulathoz. Időbe telik. Fantasztikusak voltak abban, hogy gyors autót építettek, de még hiányzik néhány apróság ahhoz, hogy tökéletesek legyenek. Időre van szükségük.”- mondta Jean Alesi a The Guardian szaklapnak.