Az FIA kedden jóváhagyta a Forma-1 2023-as padlólemezek kialakítására vonatkozó szabály-módosításokat. Ennek célja az, hogy megszüntesse az autók delfinezését.

Az F1 történetében 2022-ben új korszak kezdődött. A szabályváltozásokkal visszatért a szériába a ground effect aerodinamikai kialakítás. Ezzel együtt azonban megjelent a pattogás jelensége is. Az autók pattogása több csapatnál is gondot okozott. Leginkább a Mercedes szenvedett ettől. Az FIA tárgyalásokat folytatott a csapatokkal arról, hogyan lehetne rendszerszinten kiküszöbölni a problémát.

A Belga Nagydíjtól az FIA figyelemmel kíséri majd az autók pattogásának mértékét és változásokat vezetnek be a padlólemezek merevségével kapcsolatban. A következő idénytől 15 milliméterrel kötelező lesz megemelni az autók padlólemezének a peremét. A diffúzor torkolatának magasságát is növelik, valamit a peremét merevítik. A szabályalkotók további érzékelőkkel látják majd el padlólemezeket. A delfinezés ellenőrzésére és a tervek szerint a padlózat módosításait úgy hajtják végre, hogy az ne gyakoroljon hatást a mechanikai alkatrészek tervezésére.

Az FIA véglegesítette a 2026-os Forma-1-es motorformulát. Így a Porsche és az Audi előtt minden akadály elhárult. 2026-tól továbbra is 1,6 literes V6-os belső égésű motorokat fognak használni a Forma-1-es autók. Továbbra is 15,000 fordulatig pöröghetnek majd. Azonban a jelenlegi 100 kg/h üzemanyagátfolyási limitet még tovább fogják csökkenteni. Jelenleg 10 százalék etanol van a Forma-1-es üzemanyagokban. 2026-tól 100 százalékban lebomló és fenntartható üzemanyagot fognak használni a száguldó cirkuszban. Ettől az évtől már megszűnik a hővisszanyerő rendszer is, az MGU-H. Így a belső égésű motor teljesítménye az FIA előrejelzése szerint 400kW, azaz kb. 535 lóerő körülire fog csökkenni. Összteljesítmény közel feléért a hibrid rendszer fog felelni.

Az F1 történelmében először az erőforrások fejlesztésére és üzemeltetésére is költségsapkát vezetnek be. 2026-ig évi 95 millió dollárt, azt követően pedig évi 130 millió dollárt költhetnek az erőforrásaik fejlesztésére a gyártók, amely nem tartalmazza az ügyfélcsapatoknak szállított motorok gyártási költségét. Ettől az évtől pedig nagy esély van arra is, hogy két új gyártóval lesz gazdagabb a száguldó cirkusz. Az Audi és a Porsche is csatlakozhat a sportághoz. Bármelyik nap bejelenthetik csatlakozások hírét. Egyes hírek szerint a Porsche már áprilisban megegyezett a Red Bull-al. Az erőforrásokkal kapcsolatos technikai szabályzat véglegesítésééig nyilvánosan nem jelenthették be a részvételüket.