A Ferrari egykori pilótája, Felipe Massa mérlegelte a Ferrari és Charles Leclerc által a szezonban eddig elkövetett hibákat. A brazil ex versenyző tanácsot adott a monacóinak.

Felipe Massa szerint Charles Leclerc-nek türelmesnek kell maradnia. El kell kerülnie a nyilvános csatákat a Ferrarival. A monacói erősen kezdte a 2022-es szezont. Első három futamból kettőt megnyert. Az Ausztrál Nagydíj után számos probléma lépett fel. Az autó többször megadta magát és a Ferrari is vétett pár stratégiai hibát.

Leclerc hátránya 80 pont Max Verstappen-el szemben. A Red Bull pedig 100 ponttal többet szerzett, mint az olaszok. Massa hangsúlyozta, hogy Leclerc-nek és a Ferrarinak nyugodtak kell maradnia és a gondjaikat a színfalak mögött kell megoldaniuk. Massa szerint a Ferrarinak csak át, ha a média kritikáját is magukra veszik. Massa hogyan érezheti magát Leclerc? Erre a kérdésre így válaszolt:

“Nos, belsőleg egyáltalán nem boldog. Türelmesnek kell lennie. Ha most belső viszályba kezd, azzal ár magának és a csapatnak is. Nem feledkezhetünk meg a Francia Nagydíjon elkövetett hibájáról sem. Nagyon jó lehetősége volt arra, hogy megnyerje a futamot és tovább csökkentse hátrányát. Ha nem is örülsz a döntéseknek, hibáknak, akkor is profin kell küzdened. Nem szabad, hogy lássak azt rajtad azt, amit érzel. Ez nem segít……”- árulta el Felipe Massa.