Pierre Gasly szerint már készen áll arra, hogy egy top csapat leigazolja. Úgy érzi, hogy sokat fejlődött az elmúlt években. Lenne hely Gasly-nak egy top csapatnál? Kíváncsiak lennénk, hogy mire lenne képes egy gyors autóban.

Gasly 2017-ben mutatkozott be a Forma-1-be. Akkor még a Toro Rosso néven futó csapatban állhatott rajthoz. 2019-ben pedig lehetőséget kapott a Red Bulltól, hogy Max Verstappen csapattársaként egy élcsapat versenyzőjeként bizonyíthasson. Nehezen tudott beilleszkedni. Többször összetörte az autót. A Magyar Nagydíj után megmutatták neki, merre van a Red Bull kijárata és lefokozták. Alex Albon ült a helyére. Gasly visszakerült a Torro Rosso csapatba.

Azóta stabil versenyzővé nőtte ki magát. Rendszeresen jó teljesítményt nyújt a középmezőnyben és kihozza a maximumot az AlphaTauri-ból. Gasly szerint jelenlegi tapasztalatával már meg tudna birkózni egy top csapat jelentette nyomással. Gasly a következőket mondta:

“A Red Bull nagyszerű lehetőséget adott nekem. Látták a bennem rejlő potenciált. Ha belegondolok, öt F1-ben töltött év után már határozottan teljesebb versenyző vagyok. Sokkal több a tapasztalatom és hatékonyan tudok együtt dolgozni a csapattal. Pontosan tudom, mit akarok az autótól és a visszajelzéseim is sokkal egyértelműbbek. Azt hiszem, egy középkategóriás autóval is megmutattam, hogy képes vagyok fejlődni és jó eredményeket elérni. Minden tiszteletem az AlphaTauri-é, de mindig le lesznek maradva a top csapatoktól. Elérhetjük a dobogó vagy nyerhetünk is, de az igazat megvallva erre nagyjából egy százalék az esély.”- árulta el Pierre Gasly.