Valtteri Bottas úgy érzi, hogy tud segíteni az Alfa Romoe-nak. Reméli, hogy segítéségével jó irányba halad majd a hinwili csapat. Azt is elmondta, hogy milyen szerepe van a jövő évi autó fejlesztésében.

Valtteri Bottas a Mercedesnél elöltött évei után az Alfa Romeo-hoz szerződött. A finn pilóta öt konstruktőri világbajnoki címhez segítette korábbi csapatát és tíz futamgyőzelmet ünnepelhetett. Sokan azt hitték, hogy rosszul döntött akkor, mikor az Alfa Romeo-hoz igazolt. Az idő viszont őt igazolta. Bebizonyította, hogy jó döntést hozott. Bottas 41 pontot szerzett idén az Alfa-nak. Zhou csak 5 pontot. Egy interjúban elmondta, hogy nagy felelősség hárul rá.

“Határozottan úgy érzem, valóban segíteni akarok abban, hogy a megfelelő irányba haladjunk. Ez arra késztet, hogy kétszer is meggondoljam, tényleg jó-e az adott megoldás, amin dolgozunk, ez egy nagyon érdekes feladat. Figyelem az ötleteket a jövő évi autóval kapcsolatban és érdekesnek tartom, hogy technikailag is ennyire bevonnak. Már most van arról elképzelésem, hogy miként fog viselkedni a konstrukció…..”- árulta el Valtteri Bottas.