Max Verstappen még nagyon fiatal. A holland pilóta ennek ellenére is a második világbajnoki cím kapujában áll. Az egykori F1-es pilóta, Pedro de la Rosa szerint Verstappen lehet az egyik legjobb pilóta a sportág történetében.

Pedro de la Rosa úgy véli, hogy Max Verstappenben megvan a lehetőség, hogy minden idők legjobb F1-es pilótája legyen. Az idei szezonban is erősen teljesít. Verstappen már 80 pontos előnyt épített ki. Ennyivel vezet Charles Leclerc előtt, aki a tabella második helyén áll. Verstappen formája lenyűgözte az egykori F1-es pilótát, de la Rosa-t. Szerinte a holland beírhatja a nevét a történelem könyvekbe. Ki a jobb? Leclerc vagy Verstappen? Ezen nem gondolkodott túl sokáig De La Rosa.

“Szerintem csak nyers tempóban lehet őket összehasonlítani. Nagyon gyorsak. Különösen egy körön. Ráadásul ügyesek is. A legnagyobb különbség az, hogy Max jobban irányítja az autót. Nem hibázik. Nem pörgésre vagy ütközésre gondolok. Milyen gyakran látod, hogy elfékezi a kerekeit? Szerintem Max diktálja a tempót. Legyen szó esős vagy száraz futamról. Legyen szó szabadedzésről vagy versenyről. Régebben Max már a határig ment a szabadedzéseken. Időnként megforgott és hibázott. Mikor láttad utoljára hibázni? Jól vezet. Nagyszerű őt nézni. Agresszív és gyors. Szerintem Maxnek minden megvan ahhoz, hogy minden idők egyik legjobbja legyen a Forma-1-ben. Minden tulajdonsága megvan, az biztos. Csak az idő fogja eldönteni, hogy melyik csapatban fog vezetni. Mennyire lesznek versenyképesek ezek a csapatok a következő 10 évben. Maxnek azonban mindene megvan ahhoz, hogy a legjobb legyen. Szerintem jelenleg ő a legjobb pilóta.”- árulta el Pedro de la Rosa.