A Ferrari idén elég hullámozóan teljesít. Nyertek futamokat, de többször kiestek az élről is. Charles Leclerc szerint az elvárások súlya nem adhat okot a baklövéseire.

Charles Leclerc nem hiszi el, hogy a Ferrari Formula-1-es bajnoki esélyessége miatt küszködött a 2022-es szezon első felében. A Scuderia utoljára 2007-ben tudott bajnokságot nyerni. Az utolsó konstruktőri címet 2008-ban szerezték. Azóta semmit sem tudtak nyerni. A múltban előfordult már ilyen. Jody Scheckter 1979-es sikerére és Michael Schumacher bajnoki címe között is 21 év telt el.

Tekintettel az F1-75 tempójára, a Leclerc és Carlos Sainz iránti várakozások felerősödtek. Sokan azt hitték, hogy újra harcba szállhatnak a bajnoki címért. Azonban az ismétlődő stratégiai, megbízhatósági gondok miatt már 80 pont a hátrányuk az egyéni pontversenyben. A Red Bull pedig 93 ponttal többet szerzett eddig, mint a Ferrari. Leclerc elengedte már a bajnoki címet?

“Nem gondolok erre. A csapat nagyon más, mint 2000-ben volt és máshol is vagyunk. Az elmúlt néhány év nagyon nehéz volt számunkra. A Ferrari 2020-ban a hatodik helyre csúszott vissza a konstruktőri bajnokságban. Tavalyhoz képes nagyot léptünk előre. A győzelmekért harcoljunk, és természetesen továbbra is a cél a világbajnoki cím. Az nem növelheti a nyomást, hogy hány év telt el és hány éve nem nyertünk. Úgy gondolom, hogy most jó alapunk van ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Csak mindent össze kell raknunk. Idén a megbízhatósági gondok miatt sok pontot vesztettünk. Megpróbálunk ebből is tanulni. Ha nem lesz műszaki problémánk az év hátralévő részében, akkor még bármi lehetséges. Továbbra is pozitív vagyok.”- árulta el Charles Leclerc.