Daniel Ricciardo jövőjéről nagyon sok pletykát hallhattunk már. Talán az F1-es karrierjét is lezárhatja. Legalábbis egyesek szerint nincs már túl sok lehetősége a sportágban. Ő azonban megtisztelőnek érzi, hogy az F1-ben lehet, és élvezi a versenyzést.

A 2022-es szezont elég gyengén kezdte az ausztrál pilóta. Zak Brown is elmondta, hogy nincsenek megelégedve Ricciardo teljesítményével. A menesztés már korábban is felmerült. A nyári szünet előtt már nem igazán hallottunk Ricciardo jövőjéről. A Magyar Nagydíj után viszont felpörögtek az események. Alonso bejelentette távozását. A spanyol az Aston Martin-hoz igazolt. Az Alpine Oscar Piastri-t nevezte meg, mint utód, de az ausztrál ezt tagadta. Ő a Mclaren ülésére pályázik. Méghozzá Ricciardo-éra. Az ausztrál pilóta a Speedcafénak adott nyilatkozatában konkrétan nem beszélt a pletykákról, azt egyértelművé tette, elkötelezte magát az F1-es szereplés mellett.

“Van itt pár dolog. Úgy gondolom, hogy a versenyzésből táplálkozom, és még mindig hiszem, hogy az F1-hez tartozom és képes vagyok a jó teljesítményre. Ez pörget fel igazán, a sport iránti szeretet, és a tudat, hogy minden hétvégén ott lehetek a pályán. Nézzük csak meg a monzai futamot. Tavaly senki sem gondolta volna, hogy megnyerem. Még én sem. Szóval már csak az a gondolat is feldob, hogy bármikor lehetnek ilyen hétvégéink. Ez az egyik olyan sport a világon, amit csak 20 ember űz. Olyan ez, mint egy kis 0,001 százalékos csoport. Szóval már az is egyedülálló, hogy része lehetsz ennek a sportágnak, és ezt is imádom. Persze az ember kockázatot is vállal, ahhoz, hogy megnyerj egy futamot, mindent kockára kell tenned, akárcsak a csapatnak. Mentálisan és fizikailag is megerőlteted magad. Így elképesztően mámoros, és élvezetes lehet, ha jön a siker.”- árulat el Daniel Ricciardo.