Az F1 naptára az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül. Új helyszínek bukkantak fel. Így több pályának búcsúznia kellett. Stefano Domenicali több kritikát kapott. Többen azt mondták, hogy eladják a sportág lelkét.

Az F1 naptára több változáson ment át az elmúlt években. Idén Miami, jövőre Las Vegas-ba is ellátogat az F1 mezőnye. Az történelmi pályák jövője veszélybe került. Ilyen például a francia, és a spa-i pálya is. Az F1 vezetése olyan országokba is elvinné a száguldó cirkuszt, ahol az emberi jogok megkérdőjelezhetőek. Erről már Lewis Hamilton is beszélt. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója kiállt a naptár módosítások mellett. Cáfolta, hogy a fejlemények károsak lennének a sportágban.

“Nem adom el az F1 lelkét. Ez normális változás. Nyitunk a világ felé. A pénz mindenhol fontos. Nekünk is. Nemcsak ezt nézzük. Ha bankszámlát néznénk csak, akkor a versenynaptár is másképp nézne ki. Jövőben visszatér-e az F1 a Hockenheim vagy a Nürburgring-re? Szeretném, ha visszatérnénk.”- árulta el Stefano Domenicali a német Bildnek.