Sebastian Vettel a szezon végén visszavonul. Hátat fordít az F1-nek. Jean Alesi, egy korábbi F1-es pilóta szerint más motorsportban még rajthoz állhatna.

A 35 éves Vettel a valaha volt legfiatalabb F1-es világbajnok. 2010-ben szerezte meg első koronáját 23 évesen, 134 naposan. Vettel a Magyar Nagydíj előtt bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést az Aston Martin csapattal és az év végén elhagyja az F1-et. A négyszeres bajnok szeretne több időt tölteni a családjával. Jean Alesi azt tanácsolta Sebastian Vettelnek , hogy folytassa a versenyzést más kategóriában. Úgy gondolja, hogy Vettel még mindig tudna nyerni más sorozatokban.

“Jókor jelentette be visszavonulását. Négyszeres világbajnok. Minden pilóta tiszteli őt az F1-ben. Ez nagyon sokat jelent. Sebastian még nagyon fiatal. Szerintem más sorozatban még láthatjuk majd őt versenyezni.”- árulta el Jean Alesi a GiveMeSportnak. Graham Rahal, egy IndyCar pilóta is hívta Vettel-t, hogy tesztelje a sorozat egyik autóját a Road America-on. Vettel dicsérte ezt apályát. A Miami helyszínét viszont kritikával illette.