Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem kell megváltoztatniuk a versenyhétvégékhez való hozzáállásukat. Viszont szeretné látni, hogy a csapat versenyről versenyre fejlődik.

A Ferrari jól kezdte a szezont, de több futamon hibáztak. Stratégiai hibákat vétettek, de az autójuk is többször megadta magát. Korábban elismerték, hogy a sebességre koncentráltak, nem a megbízhatóságra. Charles Leclerc és Carlos Sainz nagyon sok pontot vesztett a műszaki hibák miatt.

Egy tény. A Ferrari képes futamokat nyerni. Max Verstappen-el és Sergio Perez-el minden hétvégén harcoltak. Ez reményt adhat a csapatfőnöknek abban, hogy folytatni tudják a küzdelmet. Mattia Binotto szerint sok lehetőség van még a csapatban és ezt győzelemre akarják váltani. Szerinte semmin sem kell változtatniuk. Azt szeretné, ha a Ferrari apránként folytatná felfelé ívelő pályáját. De mi lehet a baj a Ferrarinál? Ebben a szezonban többször lábon lőtték magukat.

“Nem hiszem, hogy bármin is változtatnunk kellene. Szerintem egyszerűen csak folytatni kell azt a munkát, amit elkezdtünk és lépésről lépésre kell haladunk. Mindig az adott versenyre kell koncentrálnunk. Úgy gondolom, hogy jelenleg megvan a lehetőségünk arra, hogy versenyeket nyerjünk. Már csak az a kérdés, hogy a kockás zászlóhoz meglátjuk, akkor hol állunk. Ez nem azt jelenti, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jó munkát végezni. Csak lépésről lépésre kell eljutni oda ahova szeretnénk. Bármilyen lesz az idei eredményünk, igyekszünk felkészülni a 2023-as évre is.”- árulta el Mattia Binotto.