George Russell még nem szokott hozzá ahhoz, hogy az F1 versenyzéssel hírnév is jár. a brit pilóta megpróbál “normális” életet élni. Még nem alkalmazkodott a jól ismert Forma-1-es pilóta életéhez.

Russell hírneve ismertebbé akkor vált, mikor a Mercedeshez igazolt. Többen összehasonlították csapattársával, Lewis Hamilton-al. Russell először csak tartalékosként szerződött a Mercedeshez. Ez után a Williams-hez került, ahol három szezont tölthetett el. Az erős teljesítményének köszönhetően a Mercedes szerződést ajánlott neki. Valtteri Bottas-t válthatta.

Russell 2022-ben eddig öt dobogós helyet szerzett. Idén megszerezte első pole-ját is. A Mercedesnél töltött első évét jól kezdte. Megkérdezték Russell-t, hogy alkalmazkodott-e már az F1 versenyzéssel járó hírnévhez. Russell erre így válaszolt: “Nem tudom. Még mindig normális embernek érzem magam. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy híres vagyok-e, azt mondanám, hogy nem igazán, nem. Ha a barátaimat kérdeznék meg arról, hogy híres vagyok-e, ők biztos azt mondanák, hogy igen. Fantasztikus, ha felismernek az utcán. Megállítanak az emberek. Különösen az F1 hétvégék környékén. Hihetetlen látni a támogatást. 24 éves vagyok, és megpróbálok olyan normális életet élni. A sportág hihetetlen, és nagyon hálásnak és kiváltságosnak érzem magam. Körberepülöd a világot, és egy Forma-1-es autót vezetsz rajongók százezrei előtt. Azt hiszem, ez elég fantasztikus dolog……”- árulta el George Russell.