Ezen a hétvégén folytatódik az F1 szezonja. A mezőny Belgiumba látogat. A Ferrarinak nem lesz könnyű az évad második fele sem. Könnyen lehet, hogy Charles Leclerc azonnal rajtbüntetésekkel indít majd Belgiumban

A Ferrari nagy hátrányból folytatja a 2022-es szezont. Charles Leclerc lemaradása már 80 pont Max Verstappennel szemben. A Ferrari 97 pontra van a Red Bulltól. Még akkor sem nyugodhatnak meg, ha meghatározták, hogy mi okozta a problémát a Magyar Nagydíjon. A Belga Nagydíjjal kezdődő triplahétvégével már másik problémás területtel kell majd foglalkozniuk.

A Ferrari motorja idén talán a legerősebb erőforrás a mezőnyben. A megbízhatósággal gondjaik vannak. Leclerc többször az élről esett ki. Sainz pedig a dobogó második helyétől esett el. A Ferrari már több erőforrást cserélt, mint a szabályok megengednek. Sainz és Leclerc is kapott már motorcsere miatt rajtbüntetést.

A gyártóknak szeptember 1-én, azaz pont a belga és a holland futam között kell véglegesítenie a 2025-ig használandó hibrid rendszerüket. Egyes sajtó hírek szerint nemcsak az új hibrid rendszer fejlesztésével végzett már a Ferrari, hanem a korábbi kiesésüket okozó problémáikra is találtak egy pár megoldást. Így az új ERS mellett akár egy módosított belső égésű motort is beszerelhetnek majd az autóikba, ugyanis Spa-Francorchamps-ban sokkal könnyebb felzárkózni a mezőny végéről, mint a keskeny, lassú Zandvoortban. A beszámoló szerint az új hibrid rendszer, és a megbízhatósági szempontok mentén módosított belső égésű motor akár 15 lóerővel is növelheti a Ferrari erőforrásának összteljesítményét.Arra nem alapozhatja stratégiáját a Ferrari, hogy övék a legerősebb motor, mivel még három három másik gyártó is módosíthat még az ERS-én.