Antonio Giovinazzi visszatér. Az olasz pilóta F1-es autóba ülhet a Balga Nagydíj hétvégéjén. Giovinazzi a Haas versenyautóját fogja vezetni Olaszországban és Amerikában.

Antonio Giovinazzi a Haas Forma-1-es csapat autóját fogja vezetni. A hírek szerint mindkét szabadedzésen lehetőséget kap. Az olasz versenyzett már az F1-ben, de tavaly nem talált magának helyet. Idén a Formula-E sorozatban versenyez. Mellette a Ferrari tartalékos versenyzője.

Az olasz és az amerikai futamok szabadedzésein ülhet majd autóba. Először Kevin Magnussen-től, majd Mick Schumacher helyét veszi majd át. Giovinazzi visszatérése azonban nem jelenti azt, hogy a Haas teljesíti az újonc versenyzőkre vonatkozó követelményt.

“Örömmel köszöntjük ismét a csapatban Antonio-t két szabadedzés erejéig. A Ferrari szerette volna, ha időt tölthet egy jelenlegi Formula-1-es autóban egy nagydíjhétvégében, mi pedig természetesen szívesen segítünk ebben. Hasonló helyzetet éltünk át 2017-ben Antonióval és a Ferrarival – a nyilvánvaló különbség az az előző három szezon során tapasztalata és így a visszajelzései, amelyeket adhat nekünk Olaszországban és Amerikában. Várom, hogy újra láthassam Antonio-t és ismét velünk lehessen a paddockban.”- árulta el Günther Steiner. Az oalsz pilóta a következőket mondta:

“Nagyon örülök, hogy ismét lehetőségem nyílik vezetni a hivatalos F1-es edzéseken. A szimulátoros vezetés mellett fontos, hogy teszteljek egy igazi autót, és alig várom, hogy újra felvehessem a ruhámat és a sisakomat. Ez lehetőséget ad, hogy önbizalmat gyűjtsek az új generációs autókkal: így állhatok a leginkább készen, ha hívnak tartalékversenyzőként. Az, hogy izgalmas és kihívást jelentő pályákon vezethetek, mint Monza és a COTA, még izgalmasabbá teszi ezt. Köszönet a Haasnak és a Ferrarinak: alig várom, hogy hozzájárulhassak annak a csapatnak a munkájához, amely már 2017-ben is számolt velem.”

Racingnews365.com