Ezen a hétvégén már újra láthatunk F1-es futamot. Hétvégén Spa-ban versenyezhet a mezőny. Egész hétvégén lógni fog az eső lába, de a tavalyi blama nem fog megismétlődni.

Még nem tudni, hogy a belga helyszín marad-e a naptárban vagy egy jó ideig az utolsó spai futamot láthatjuk. Benne van a pakliban, hogy az idei verseny után egy ideig nem látogat el a mezőny Spa-Francorchamps-ba.

Ezen a hétvégén az eső is szerephez juthat. Az első edzésen 24 százalékot adtak az időjósok arra, hogy eleredjen az eső. A hőmérséklet 22-23 fok között alakulhat, a szélerő pedig 8 km/óra körül lehet. A második szabadedzésen már „csak” 16 százalék az esély az esőre. A levegő hőmérséklete 23 Celsius-fok, a szélerő pedig 10 km/óra körül alakulhat.

Szombaton már nagyobb az esély arra, hogy eleredjen az eső. A harmadik szabadedzésre 36 százalék esélyt adnak arra, hogy megérkezik az eső. A hőmérséklet pedig 19-20 fok köré hűlhet. Az időmérőn 33 százalék, hogy jön az eső. 22 fokos hőmérsékletre és 11 km/órás szélre számíthatunk. Valószínűleg vasárnap hajnalban esni fog. A futamon 37 százalék, hogy jön a csapadék, ami kissé megkavarná az erőviszonyokat.