Hans-Joachim Stuck, az ex-Forma-1-es pilóta szerint Sebastian Vettel az F1 történelmének legjobb hat versenyzője közé tartozik. Úgy gondolja, hogy megfelelő időpontot választott az F1-ből való távozásra.

Vettel 53 futamgyőzelmet, négy világbajnokságot és számos elismerést halmozott fel karrierje során. Utolsó futama Abu Dhaniban lesz. Ez lesz a német pilóta 300. futama.

Hans-Joachim Stuck 74 nagydíjon indult. Úgy gondolja, Vettel a megfelelő időpontot választotta a Forma-1 elhagyására. Szerinte az egyik legjobb pilótaként vonul vissza.

“Természetesen tiszteletben kell tartania a döntését. Azt is hiszem, hogy megfelelő időt választott a visszavonulásra. Sebastian négy bajnoki címet szerzett, de abszolút az egyik legjobb. Már nincs győztes autója. Mielőtt alábecsülik, úgy döntött elhagyja az F1-et. Eljött az idő, amikor más dolgokat fontosabbnak talál. Családjára szeretne koncentrálni. Az F1 történetének legjobb hat versenyzője között van. Mindazok után, amit elért, határozottan ugyanabban a ligában van, mint Michael Schumacher, Ayrton Senna, Jackie Stewart, Lewis Hamilton és Max Verstappen……”- árulta el Hans-Joachim Stuck.