A Belga Nagydíj sorsa még kérdéses. Az új szerződésről szólón tárgyalások folynak, de úgy tűnik nem egyszerű a megegyezés felé vezető út. Ismerte el egy illetékes.

a belga futam a rajongók és a pilóták között is kedvelt helyszín. A Belga Nagydíj 1950 óta szerepel a naptárban. Hat alkalommal nem látogatott el ide az F1. Zolder és Nivelles is otthont adott a Belga Nagydíjnak. Egyes hírek szerint a Belga Nagydíj jövője nagy veszélyben van. Az új helyszínek kiszorítják Spa-t a naptárból.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója elmondta, hogy a 2023-as menetrend 24 futamból állna. Idén 22 futamot rendeznek, de helyet kell találni Katarnak, esetleg Kínának és Dél-Afrikának is. Ha az utóbbi két ország közül valamelyiket, vagy mindkettőt megtartják jövőre, akkor Franciaországnak, Monacónak, vagy Belgiumban ki kell esnie a naptárból.

“Tárgyalások folynak az F1-el, promóterekkel, de a megbeszélések nem egyszerűek. Az állandó pletyka sem könnyíti meg a helyzetünk. Néha azt olvasom, hogy maradunk, máskor meg azt hogy ne legyenek illúzióink. Máskor pedig a kettő között vagyunk. Nem veszek részt ezekben a találgatásokban. Meggyőződésem, hogy a Forma-1 szeretne eljönni Spa-ba. Minden erőt mozgósítunk, hogy Spa a naptárban maradjon…..”- árulta el Vanessa Maes, a Belga Nagydíj vezérigazgatója