Az F1-be igyekvő két márka közül az Audi tehet előbb bejelentést. Talán már a Belga Nagydíj hétvégéjén. Úgy tűnik, hogy az Audi megegyezett az Alfa Romeo-val.

A hír még nem hivatalos. Hosszú hónapok óta tényként kezelik Formula-1-es berkekben, hogy a Porsche és az Audi is beszáll a száguldó cirkuszba 2026-ban. Az Autosport most arról ír, hogy akár az Audi már hétvégén bejelentést tehet. A szaklap úgy tudja, hogy megköttetett a megállapodás a négykarikás márka és a Sauber között. Egyes hírek szerint az is előfordulhat, hogy a felek már a hétvégi Belga Nagydíjon hivatalosan bejelentik a terveiket.

Az Autosport úgy tudja, eleinte a McLarennel állt volna össze az Audi. Ezek a tárgyalások nem vezettek sehova. A Williams és az Aston Martin is felmerült lehetőségként a német gyártó számára, végül a Sauber mellett voksoltak. Úgy hírlik, az Audi többet fizetne kisebb részesedésért a Sauberben, mint amennyit az Andretti ajánlott még tavaly, amikor fel akarták vásárolni az istállót. Érdekesség, hogy az Audi jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Markus Duesmann annak idején a BMW Saubernél volt a fejlesztések vezetője, azaz jól ismeri a csapatot. Az Autosport arról is ír, hogy a karosszériát továbbra is Hinwilben építenék, már csak azért is, mert ott található az egyik jelenlegi legfejlettebb szélcsatorna is. Az is valószínűnek tűnik, hogy az Audi is létre fog hozni egy új vállalatot az F1-es projekt számára.