A Dél-afrikai Nagydíj tárgyalásai elhúzódnak. Úgy tűnik, hogy ez menti meg a Belga Nagydíjat és 2023-ban is láthatunk versenyt Spa-ban.

A Belga Nagydíj valószínűleg továbbra részese lesz az F1 naptárának. Van pár olyan helyszín, amit a belga futam helyett szerettek volna beiktatni, de nagy a bizonytalanság.

Las Vegas jövőre F1-es futamot rendezhet. Kína és Katar is hamarosan felbukkanhat a sportág naptárában. Így a jelenlegi helyszínek közül párnak búcsúznia kell. Az F1 régóta szeretné, ha Afrikába is ellátogatna a mezőny. 1993 óta újra otthont adna az F1-nek Dél-Afrika.

Spa-Francorchamps helye biztosnak tűnt, de csak addig, amíg az afrikai pálya be nem jött a képbe. Ha Dél-Afrika meg tudna egyezni az F1-el és futamot rendezhetne 2023-ban, akkor Spa kiesne a naptárból. Az F1Hírek úgy értesült, hogy Spa-nak két éves szerződést ajánlott az F1 vezetősége. A belgák ezt elutasították, mivel ők öt évig még biztosan maradni szeretnének a sportág naptárában.

Júniusban az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali megbeszéléseket folytatott a Dél-afrikai Nagydíj Corporation vezetőivel. Afrika az egyetlen kontinens, ahol nem rendeznek futamot. A Kyalami pálya létesítményei azonban vélhetően jelentős korszerűsítést igényelnek. Sok mindent fel kell újítaniuk ahhoz, hogy futamot rendezhessenek. Nem világos, hogy ki állja a számlát. A dél-afrikai kormány nem hajlandó állni a számlát.

A 2023-as naptárat már a napokban nyilvánosságra hozzák. Valószínűtlen, hogy 2023-ban lesz Afrikai Nagydíj. Kérdések vannak a Kínai Nagydíj jövőjével kapcsolatban is. A kínai futam 2019 óta nem szerepelt az F1 naptárában. A COVID-19 óta nem rendeznek itt versenyeket. Bár a sanghaji verseny nemrégiben 2025-ig meghosszabbította megállapodását az F1-gyel. A Covid még mindig jelen van az országban és szigorú korlátozások vonatkoznának az események megrendezésére. A ki és beutazásra is szigorú szabályok vannak érvényben. Mindez jó hír Spa számára, mert ha a Dél-Afrika és Kína nem tud futamot rendezni, akkor Belgium biztos marad az F1 naptárában.