Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint sokkal több versenyt is nyerhettek volna. Az eddigi 13 futamból akár nyolcszor nyerhettek volna.

A Ferrari az elmúlt években a középmezőnybe tartozott. Arra törekedtek, hogy 2022-ben már a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért harcolhassanak. Az idei évre egy új külsejű autóval és egy erős motorral érkeztek. Minden összeállt ahhoz, hogy bajnokságot nyerjenek. Viszont a technika többször megadta magát és stratégiai hibákat is vétettek. Így a Red Bull 97 pontos előnyre tett szert. Max Verstappen pedig 80 pontos előnnyel vezet Charles Leclerc-el szemben. Leclerc több futamon is az élről esett ki. Ausztriában pedig egy kettős győzelmet szalasztottak el. Carlos Sainz technikája adta meg magát. Belgiumban már megmutatják, hogy levonták a tanulságokat?

A szezonból 13 futam telt el. A Red Bull kilenc versenyt nyert. Négyet pedig a Ferrari pilótája zsebelt be. Mattia Binotto elárulta, hogy az autójuknak több alkatrészét cserélni kellett. A Red Bull ebben a tekintetben is előnyben van. A szezon első felében nagy árat fizetett a Ferrari. Az Auto Motor und Sport arról kérdezte Mattia Binotto-t, hogy a Ferrari gyorsabb-e, mint a Red Bull. Az olaszok csapatfőnöke erre így válaszolt:

“Én másképp látom. Az autók gyakorlatilag egyforma sebességűek. Egy tizeden belül vagyunk egymáshoz képest. Nem mondhatod, hogy az egyik autó jobb, mint a másik. Vannak pályák, amelyek egy kicsit jobban megfelelnek nekünk, és vannak olyan pályák, ahol a Red Bull-nak jobban fekszik. Végül a beállítások, a külső körülmények és a versenyzők adott napi formája dönt. A szezon elején a Red Bull jobb volt. Új szárnnyal csökkentettük a hiányt. Jó az egyensúly, pedig annyira különbözők az autók. Mégis ugyanaz a célunk. 13 versenyből csak négyet nyertünk meg. A Red Bull valóban hatékonyabb. De gondjaink nélkül nyolcszor is nyerhettünk volna. A Red Bullnak is voltak megbízhatósági problémái. Soha nem voltak az élen, amikor kudarcot vallottak. Spanyolországban, Azerbajdzsánban és Franciaországban is Charles vezetett, csak kiesett. A stabilitás szempontjából megfizetjük az árát a nagy fejlődésünknek. A mi motorunknál sokkal több az újdonság, mint az ellenfelünkénél. Nagy hátrányt kellett ledolgoznunk……”- árulta el Mattia Binotto.

PlanetF1