Pierre Gasly jövőre még biztosan az AlphaTauri csapattal áll majd rajthoz. Még nem tudni, hogy mihez kezd 2024-től. Jó esély van arra, hogy új kihívások elé néz a francia pilóta.

A Red Bull a 2019-es szezon felénél fokozta le a Red Bull. Vissza kellett ülnie a Toro Rosso-ba. Nem voltak elégedettek a teljesítményével. Az elmúlt években egyre jobb eredményeket ért el és 2020-ban az Olasz Nagydíjat is megnyerte. Gasly jó formában versenyez. Felmerült annak lehetősége, hogy kap egy újabb esélyt a Red Bull-tól. 2024-ben talán beülhet Max Verstappen mellé. Gasly viszont már nem tud várni. Utalt már rá, hogy más csapatnál próbál szerencsét és elhagyja a Red Bull családot. Azonban azt ő is leszögezte, egyelőre még túl korai lenne ezen gondolkodni.

“Úgy gondolom, hogy nyitottnak kell lennem. Nyilván a Red Bull lesz az első, akikkel megbeszélem a jövőm alakulását. Viszont pályafutásom során először fordul elő velem, hogy ténylegesen én dönthetem el, mi fog történni. Még csak 2022-es év közepén járunk. A megfelelő pillanatban ki fogjuk értékelni, milyen lehetőségeim vannak és melyek a legjobbak a jövőmre nézve.”- árulta el Pierre Gasly.