Mick Schumacher-nek nem kezdődött jól a 2022-es szezon. Több balesete is volt. Sokáig pontot sem tudott szerezni. A hétszeres bajnok fiát több kritika érte.

Az elmúlt napokban már olyan hírek is keringtek, miszerint Schumacher és a Haas kapcsolata már nem felhőtlen. Egyesek szerint a hétszeres bajnok fia kilép a Ferrari akadémiájából és elhagyja a Haas-t. Günther Steiner azt mondta, hogy próbálta kezelni pilótája nehéz helyzetét. Nem örült, mikor a német pilóta összetörte az autót, de most már viszont optimistábban tekint a jövőbe. Reméli, Schumacher meg tudja majd ismételni az Angliában és Ausztriában látott pontszerző eredményeit.

“Úgy gondolom, hogy sok nyomás érte őt kívülről. Nem tudom, hogyan kezeli ezt, mert ebben az esetben a saját útját járja. Amit csapatfőnökként teszek és mindig tenni is fogok, az az, hogy egyforma lehetőségeket biztosítok mindkét versenyzőmnek. Megmondhatod nekik, hogy »tessék, ezzel kell dolgoznod, mostantól pedig rajtad áll, hogy megoldást találj, mert én nem vezethetem az autót«.”A magyarországi fejlesztéseket leszámítva mindig egyformán kezeltük őket. A kívülről érkező zavarokat viszont nem tudom kezelni, mert nem tudok belemászni a fejébe. Kevin érkezésével megváltozott a helyzet. Ehhez alkalmazkodnia kell. Azt viszont nem mondhatom neki, hogy nézegesse az adatokat, hogy hol veszít időt. Idővel sikerült felülkerekednie. Jobban szerettük volna, ha ez hamarabb következik be. Több pontunk lenne. Végül Silverstone és Ausztria két erős futam volt számára. Most már remélem, jó úton járunk.”- árulta Günther Steiner.