Hetekig tartó találgatások után most megerősítették, hogy Daniel Ricciardo 2023-as szerződését a McLarennel közös megegyezés keretében idő előtt felbontották.

Megerősítették, hogy Daniel Ricciardo 2022 végén távozik a McLarentől. Heteken át folytak a találgatások és a háttérben a tárgyalások. A két fél közösen döntött a válásról. Ricciardo 2 plusz egy éves szerződést írt alá a wokingi csapattal, de az utolsó évet nem tölti ki.

Ricciardo tavaly csatlakozott a Mclaren csapathoz. Ebben az évben meg is nyerte az Olasz Nagydíjat. Idén a legjobb eredménye egy hatodik hely volt. Azt is Ausztriában érte el. Idén eddig 19 pontot szerzett és 12. helyen áll az egyéni pontversenyben.

Miért bukott meg a Mclaren és Ricciardo kapcsolata?

Papíron Daniel Ricciardo és McLaren kombinációja nagyszerűnek tűnt. A valóságban soha nem voltak együtt sikeresek. Ezért Ricciardo az év végén távozik a wokingi csapattól. Hogyan alakulhatott ez ilyen rosszul?

Augusztus 24-én, szerdán a McLaren és Daniel Ricciardo bejelentette, hogy elválnak útjaik. A két fél közösen döntött így. Andreas Seidl csapatfőnök és Zak Brown vezérigazgató mondtak pár szót a válásról. Seidl elismeri, hogy a partnerség nem hozta meg azt az eredményt, amit reméltek.

“Nagyon sok megbeszélést folytattunk Daniel-el és Zak-el. Végül el kell ismernünk, hogy nem sikerült együtt működnünk. Daniel és csapat is mindet megtett annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Ezért jutottunk arra a döntésre, hogy a következő évre változtatni akarunk. Közösen megegyeztünk Daniellel, hogy ez év végén felbontjuk a szerződést. Egyértelmű, hogy nem ezt az eredményt vártuk. Most fontos, hogy a következő kilenc közös futamra fordítsuk a hangsúlyt, és csapatként ismét mindent megtegyünk…..”- árulta el Andreas Seidl.