Max Verstappen kevesebb versenyt szeretne látni a Forma-1-es naptárban. Ez nem valósul meg. 2023-ben akár 24 futamból is állhat a versenynaptár.

Max Verstappen örülne, ha kevesebb futamból állna az F1-es naptár. A holland kérése nem valósul meg. 2023-ban biztos nem, hiszen jövőre akár 24 futamot is láthatunk.

A 2023-as naptárban felbukkan Las Vegas is. Várhatóan visszatér a naptárba a Kínai és Katari Nagydíj is. A jelenlegi Concorde-egyezmény 24 futamot enged meg. Arra a kérdésre, hogy milyen szabálymódosításokat szeretne látni az F1-ben, Verstappen egyértelmű választ adott. Kevesebb versenyt szeretne, és kicsivel több szabadidőt.

“Kevesebb versenyt szeretnék. Szerintem 16 futam elég lenne. Válasszuk ki a pályákat és hagyjuk a többit.”- kezdte Max Verstappen, aki az autók tömegét is kritizálta.”Az autók nagyon nehezek. Nem tudok erre igazából gyors megoldást, de az új szabályokkal könnyebb követni az előttünk haladót. Vannak pályák, ahol ez is nehéz. Ez a gumiabroncsok túlmelegedésével és más dolgokkal is együtt jár. Szóval sok mindent át kell még néznünk.”- árulta el a holland bajnok.