Daniel Ricciardo és a Mclaren kapcsolata megromlott. A felek közösen döntöttek úgy, hogy nem folytatják a közös munkát. Az ausztrál pilóta a bejelentés után mondott pár szót a döntésről.

Daniel Ricciardo kijelentette, hogy nem bánt meg semmit. Ezt azután mondta, hogy szerdán bejelentették. Nem folytatja karrierjét a Mclaren csapattal.

A Mclaren és Ricciardo közös megállapodtak arról, hogy nem folytatják a közös munkát. Ricciardo szerződését idő előtt felbontják. Ezzel véget is ért a csapatnál töltött kétéves megbízatása.A szakítás ellenére Ricciardo továbbra is büszke arra, amit a McLarennel elért. Különösen a 2021-es Olasz Nagydíjon aratott győzelmére, ahol csapattársával kettős sikert arattak.

“Kiváltság volt a McLaren Racing család tagja lenni az elmúlt két szezonban. Zak-al és Andreas-al több megbeszélést is folytattunk. Úgy döntöttünk, hogy felbontjuk a szerződést a csapattal. Közösen határoztunk úgy, hogy az év végén elhagyom a csapatot. Időben bejelentem a jövőbeli terveimet. Függetlenül attól, hogy mit hoz ez a következő fejezet, nem bánom meg semmit. Büszke vagyok arra a munkára, amit a Mclaren-nek adhattam. A monzai sikerre büszke vagyok. Boldog vagyok, hogy a Mclaren-el dolgozhattam. A pályán és Wokingban is. Mindent bele fogok adni a szezon hátralévő részében. Soha nem voltam még ennyire motivált.”- árulta el Daniel Ricciardo, aki közösségi oldalán is megerősítette a Mclaren-től való távozást. A távozást “keserűnek” nevezte.