Az Autosport úgy értesült, hogy a jövő héten ül össze a Nemzetközi Automobil Szövetség szerződésekkel foglalkozó bizottsága.Itt dőlhet majd el, hogy Oscar Piastri szerződése az Alpine-hoz vagy a Mclaren-hez köti.

Az Alpine augusztus elején jelentette be, hogy a fiatal Oscar Piastri veszi át az Aston Martinhoz igazoló Fernando Alonso helyét. Két óra telt el és Piastri ezt erősen megcáfolta. Az ausztrál versenyző jelezte. Nincs szerződése a francia csapattal és nem fog velük dolgozni 2023-ban. Minden jel szerint azért, mert időközben a McLarennel is megegyezett.

Sokatmondó, hogy a McLaren tegnap bejelentette, 2022 végén meneszti Daniel Ricciardo-t. Sokak szerint egyértelmű, hogy ezzel Ricciardo fiatal honfitársának csináltak helyet. Az Alpine azonban kitart amellett, hogy Piastrit szerződés köti a csapathoz. Az Autosport információi szerint ez a szervezet a jövő héten ül majd össze, némi előrelépés tehát várható az ügyben. A hír azt is megjegyezte, hogy azonnali döntés nem feltétlenül várható az első ülés után. Nem világos, hogyan ítél majd az FIA, és nagyon sok múlik azon, mennyire bonyolultak a versenyző Alpine-nal/McLarennel kötött szerződései.

n.