Szerda délután érkezett a bejelentés, miszerint Daniel Ricciardo és a Mclaren útjai nem folytatódnak. Az ausztrál csapattársa, Lando Norris a közösségi oldalán is elköszönt Ricciardo-tól.

Az elmúlt hetekben, hónapokban már sejteni léehetett, hogy Daniel Ricciardo és a Mclaren viszonya már nem felhőtlen. Sokan beszéltek már arról, hogy a felek külön utakon folytatják. Szerdán hivatalossá is vált. Közösen úgy döntöttek, hogy 2023-ban nem folytatják a közös munkát, elválnak útjaik.

A nyári szünet csak attól volt hangos, hogy a Mclaren Oscar Piastrit szeretné jövőre az autóba ültetni. Ezzel kapcsolatban is lesz még egy jó pár kör, hiszen az Alpine ezt nem akarja engedni. Az első lépés mindenképpen az egyik ülés felszabadítása kellett, hogy legyen, így tehát távozni kényszerült Ricciardo.

A bejelentés után a csapatfőnök és az igazgató is búcsúzott, név szerint Andreas Seidl és Zak Brown, azonban hír hallatán csapattársa, Lando Norris is egy bejegyzéssel búcsúzott. Lando Norris a Twitteren is elköszönt Ricciardo-tól. A brit pilóta a következőket írta: “Micsoda utazás. Attól a monzai pillanattól kezdve az autón kívüli nevetésekig, öröm volt veled dolgozni az elmúlt két évben. Bármi is következik, minden jót kívánok neked, legyen mega a következő néhány hónap.”- írta a kép fölé Lando Norris.