A Mclaren és Daniel Ricciardo közösen úgy döntöttek, hogy külön válnak. A wokingi csapat Oscar Piastri-t szeretné ültetni az ausztrál helyére, de ezzel kapcsolatban még nagyon sok a kérdőjel. Az Alpine nem akarja elengedni.

Szerdán érkezett a hír, miszerint Daniel Ricciardo és a Mclaren nem folytatják a közös munkát. 2023-ban elválnak útjaik. A Mclaren Oscar Piastri-t szeretné szerződtetni, de az Alpine nem engedi a fiatal ausztrált. Az Alpine azt mondja, hogy érvényes szerződése van Piastrival, mint tartalékversenyző, és a következő szezonban is náluk kell folytassa. Piastri azonban világossá tette, hogy nem írt alá semmit, és nem fog a csapatnál versenyezni 2023-ban.

Mivel mind az Alpine, mind a McLaren kitart amellett, hogy a szerződésük érvényes a fiatal pilótával. Az ügyet most az F1 bizottsága fogja megvizsgálni és eldönteni. A Mclaren még nem jelentette be hivatalosan Piastri érkezését. Azt szerette volna elérni, hogy a Ricciardóval kialakult helyzet elsőbbséget élvezzen. Zak Brown azonban szerdán kijelentette, hogy a csapat biztos a dolgában.

“Természetesen nagyon magabiztosak vagyunk a jövőnkkel kapcsolatban. A megfelelő időben be fogunk jelenteni. Versenyezni akarunk ezen a hétvégén és az év hátralévő részében. Ezért fontosnak éreztük, hogy ma tegyük meg a bejelentést. Nagyon barátságos és baráti a kapcsolatunk Daniellel, nyilvánvalóan csalódást okoz, hogy így ért véget, de visszagondolunk az olyan dolgokra, mint Monza. Jelenleg nem áll szándékomban belemenni Daniel utódját. Ma Danielről van szó, és a spái hétvége során végig Danielről fog szólni. Tovább akarunk lépni. Daniel is tovább akar lépni a ma bejelentett témát illetően. Ami pedig a jövőt illeti, erről majd utána beszélünk.”- árulta el Zak Bown.